Waldorf aan de Werf – Stichting Geert Groote Scholen

Waldorf aan de Werf

Waldorf aan de Werf is in september 2020 gestart in Amsterdam Noord met 3 klassen op een zelfstandige locatie.

Waldorf aan de Werf biedt intercultureel en inclusief Waldorf onderwijs. Bij ons voelt elk kind zich veilig en gezien. Alle kinderen zijn welkom, vanuit alle culturen en (religieuze) achtergronden.

Op Waldorf aan de Werf leren kinderen de basisvaardigheden: lezen, schrijven en rekenen. Daarnaast zijn er creatieve en bewegende vakken zoals toneelspelen, zingen, boetseren en schilderen. We zijn met alle klassen veel buiten in de natuur en vieren gezamenlijk jaarfeesten uit verschillende culturen. 

Kinderen leren door te doen. In veel lessen is er beweging: klappen, lopen, dansen, stampen. De combinatie van cognitieve activiteit en bewegen zorgt ervoor dat de kinderen met plezier leren en dat ieder kind de lesstof goed op kan nemen.

Waldorf aan de Werf startte in 2020 dankzij de inspanningen van een gedreven ouderinitiatief. Per schooljaar 2020/2021 zijn er drie klassen. Dit aantal zal naar verwachting jaarlijks met 1 klas groeien, tot een totaal van negen klassen: drie kleuterklassen (groep 1 en 2) en 6 onderbouwklassen (groep 3 t/m 8).

Waldorf aan de Werf
J.H.Hisgenpad 394
1025 WK Amsterdam
administratie@wadw.school
020-6750249
wadw.school
direct naar aanmeldpagina